Contoare de apa industriale

CONTOARE TIP WOLTMANN 

Contorul Woltmann este folosit în principal în aplicatii industriale, dar si pentru alimentarea cu apa a entitatilor rezidentiale mari. Acest contor este alcatuit dintr-un corp cilindric cu flanse la capete, în care este inserat un mecanism de masurare care contine o turbina a carei axa corespunde cu cea a cilindrului. Turbina, ale carei pale sunt elicoidale, este antrenata de trecerea apei. Mecanismul de masurare poate fi extras rapid pentru a fi reparat, fara a fi necesara demontarea contorului din instalatie. Mecanismul numarator si angrenajul acestuia sunt montate în interiorul unei capsule închise si sigilate ermetic. Transmiterea miscarii de rotatie de la turbina la mecanismul numarator se face prin intermediul unui cuplaj magnetic.

CONTOARE DE IRIGATII

Contorul tangential este alcatuit dintr-un corp cilindric cu flanse la capete si o turbina scufundata partial în fluidul care tranziteaza contorul. Acest sistem permite ca apa sa curga liber, chiar daca exista în aceasta impuritati solide în suspensie (cum ar fi: nisip, alge, frunze etc.), necuprinzând nici un mecanism în interior care ar putea sa împiedice curgerea. Acest tip de contor este folosit mai ales pentru sistemele de irigatii.

DEBITMETRE ELECTROMAGNETICE

Debitmetrul electromagnetic este utilizat pentru a masura debitul fluidelor care prezinta conductivitate electrica, cu o precizie de masurare extrem de înalta, neafectata de catre parametri fizici precum densitatea, temperatura sau viscozitatea fluidului. Este alcatuit dintr-un corp cu flanse la capete, cu o sectiune interioara complet libera, astfel eliminându-se problema pierderilor de presiune.